Dodge Challenger

Retro muscle car

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze Dodge was in de jaren ’60 hét antwoord op de Ford Mustang en Chevrolet Camaro. Auto’s die een revolutie veroorzaakten in de VS. ‘Ponycars’ werden ze genoemd. Kleiner dan de traditionele mega sleeën, die vooral rechtuitgaan op die eindeloze rechte wegen in dat uitgestrekte land.

De Ponycars waren compact, nou ja, voor Amerikaanse begrippen. Korte, gedrongen lijnen. Maar het belangrijkste was de motor. Een dikke V8, veel vermogen, vet geluid.  Door die combinatie kregen ze al gauw de naam Muscle Car.

Begin jaren ’70 was het over met de pret. Door de oliecrisis werden de emissie-eisen in de VS hoog. Het motorvermogen moest omlaag; de Muscle cars werden gemuilkorfd. Toch zijn Ford en Chevrolet hun Mustang en Camaro blijven bouwen. Met weinig succes in Europa. Tsja, regeltjes, regeltjes.

Tarieven voor dag en uur verhuur exclusief brandstof

Prijs per uur (incl. km vrij) €100,-
Prijs per dag van 10-18u (incl. 250 km vrij) €500,-
Prijs per dag van 10:00 – 00:00u (incl. 250 km vrij) €750,-
Prijs per 24 uur (incl. km vrij) €1000,-
Borgsom (verplicht bij zelfstandig rijden) €500,-
Extra kilometer €1,-
Verzekering vanaf 18 jaar (verplicht bij zelfstandig rijden) €200,-
Verzekering vanaf 25 jaar (verplicht bij zelfstandig rijden) €100,-

   Opties

Haal- & brengservice

Vanaf €50,-

2,50 per km

Chauffeur (excl. prijs per uur & geen borg) €50,- per uur

Brandstof

Euro ’98
Automaat

Kleur

Interieur: zwart
Exterieur: wit

Motor

V6
350 PK

Model

2+2 zits
Comfortabele stoelen

Trouw jij in deze supercar?

Of kies je één van onze andere toppers? Bekijk snel alle mogelijkheden!

 

Return of the legends

Maar de fabrikanten ontwikkelden door. Begin 2000 begon Ford een nieuw muscle car offensief. Met veel invloeden uit hun eerste generatie, moderne techniek, snelle, krachtige V6- motoren. Maar ook weer met lekkere V8-blokken, met nóg meer peekaa’s. Oude tijden herleven voor stoere mannen en vrouwen. Met of zonder ruithemd, spijkerbroek en laarzen. In 2008 ging Dodge meedoen met de Challenger. Op de voet gevolgd door Chevrolet met de Camaro. Ze werden natuurlijk warm ontvangen door de aanhangers van ‘The American Dream’.

Dodge Challenger stuur

Een muscle Car is óók een supercar

Buena Vida in Maasluis heeft de Dodge Challenger voor je klaarstaan. Wit. Zwarte striping. Dikke velgen. Puur. Het is de V6, met dik 350 USA-horse power onder de kap. Geen stakker dus. Alles is groot en robuust aan deze auto. En óf dat een machtig gevoel geeft…

Het Amerikaanse, ruwe, stoere, no-nonsense karakter is voor veel liefhebbers de ultieme auto-beleving. Zij hebben niks met die Italiaanse flair van een Ferrari of de delicate techniek van een Lamborghini. En een Duitse supercar is te zakelijk. Voor hen zijn dít pas echte supercars.

Huur de Dodge challenger bij Buena Vida

Buena Vida in Maasluis snapt dat en heeft stiekem een hele warme band met hun karakter. Want ook cabriobroer Ford Mustang, de Dodge Viper Disney Cars, de Dodge RAM en de Ford F-150 kun je bij Buena Vida huren.

Huur de Dodge challenger bij Buena Vida

Buena Vida in Maasluis snapt dat en heeft stiekem een hele warme band met hun karakter. Want ook cabriobroer Ford Mustang, de Dodge Viper Disney Cars, de Dodge RAM en de Ford F-150 kun je bij Buena Vida huren.

Andere Dodges

Dodge Ram voorkant

Dodge RAM 1500

Dodge it, Ram it