Een tuinderszoon in een Ferrari

Geplaatst op 20-03-2023

Danny Vijvenberg oprichter van Buena Vida Supercars

Voor mij is Danny een tuinderszoon die een droom had over een rode Ferrari en die droom heeft waargemaakt. Hoe zit het echt? “Ongeveer zo”, lacht Danny. ”Ik kom uit de Chrysanten. Met 9 maanden speelde ik al autootje achter het stuur van de Opel Senator van m’n vader. Ik tekende vooral rode Ferrari’s.” 

De eerste echte Ferrari

Hoe kwam de echte er? “Ik werkte in de tuin, knapte bootjes en brommers op en verkocht ze goed door. Toen kwamen m’n rijbewijs en eerste auto. Een BMW 320 met M-pakket. Op m’n 25e komt die Ferrari. Een vuurrode 348ts met een jonge gast erin tussen de kassen.” 

Hoe vonden ze dat thuis? “M’n vader vond het helemaal niks. Een Westlander hoort niet in zo’n ‘patserbak’. Onderhoud was mijn feestje. Een nieuwe uitlaat kost al gauw een paar duizend Euro. Die had ik niet. Maar als m’n vrienden nou ook met de 348 op stap konden, tegen een bijdrage in de onderhoudskosten? Dat ging lekker en smaakte naar meer.

Buena Vida Supercar Verhuur

Zo kwam Buena Vida in zicht? “Mijn hart ligt bij auto’s. Ik moest kiezen. Weg uit de kwekerij en fulltime gaan voor m’n droom. Niet makkelijk, maar m’n vader snapte me. Zelf heeft hij zijn droom, beroepsartiest worden, ooit opgegeven.” 

Van De Lier naar Maassluis

“Mijn eerste, eigen pand was op Leehove in De Lier. Eind 2020 wordt het hier te klein en Maassluis komt in beeld. Twee grote verdiepingen voor showroom, ontvangst en kantoren. Royale werk-en wasplaats. Ideaal, maar groot…! M’n droom, visie en ondernemerschap gaven de doorslag. Hier heb ik een superfijn team om me heen kunnen bouwen.”

Hypercars

What’s next? “Er is nog een markt die niemand weet te bedienen. Die van Hypercars; bijna onbereikbare auto’s. In een nieuw bedrijf waar je parels huurt als de Lamborghini Aventador S, de Ford GT40 en de Bugatti Veyron. En daar komen zeker nog exoten bij!”

Toekomstdromen

Droom jij nog ergens van? “Ik probeer meer te genieten. Met m’n vrouw en m’n gezin. Ik ben reizen gaan waarderen. Herinneringen maken.” Mijn planning is altijd geweest: 25 jaar leren, 25 jaar werken en 25 jaar genieten. Ik ben nu halverwege die tweede fase. Ik heb eens een pand laten tekenen. In de vorm van een Diamant. Het ultieme supercar pand. Wie weet, ooit… Nog een droom, de Ferrari La Ferrari Aperta. In rood, haha!”

Wil je het hele jongensboek van Buena Vida Supercar Verhuur lezen? Bekijk dan de pagina Geschiedenis.

Voordelig een supercar huren?

Buena Vida is Europees marktleider in het verhuren van exclusieve en bijzondere auto’s: Supercars. Sportauto’s, luxe auto’s en SUV’s van onder andere Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, McLaren, Mercedes en Porsche. Privé of zakelijk, een uur, een dag, weekend, vakantie, huwelijk of event; je kunt voor elke gelegenheid bij Buena Vida in Maassluis terecht.